Groepenkast installatie

Groepenkast laten installeren?

Uw expert in Groepenkast Installatie

Wilt u een groepenkast laten installeren, uitbreiden of een bestaande groepenkast laten vervangen? Dan bent u bij S.N. Elektrotechniek aan het juiste adres. Met meer dan 15 jaar ervaring in de branche en onze expertise op het gebied van groepenkasten kunt u rekenen op een zorgvuldige en professionele aanpak. Wij bieden vooraf inzichtelijke prijzen, zijn ook bereikbaar voor storingen en spoed en zijn volledig gecertificeerd. Of het nu gaat om onderhoud of volledige installatie, wij staan klaar om al uw vragen vrijblijvend te beantwoorden.

Groepenkast installatie

Wij hanteren transparante tarieven die als volgt zijn opgebouwd

Onze tarieven zijn transparant en inclusief alle bovenstaande kosten, zodat u precies weet waar u aan toe bent en geen onverwachte kosten hoeft te verwachten.

Onze groepenkasten

1-Fase ABB 6 groepen

Budget, uitbreiding
€650,-

incl. BTW

3-Fase ABB 9 groepen

Meest geplaatst
€800

incl. BTW

3-Fase 12 groepen

Toekomstgericht
€900

incl. BTW

Uw groepenkast laten vervangen

Een groepenkast heeft een gemiddelde levensduur van 15 tot 30 jaar. Als uw woning is uitgerust met een oudere groepenkast, adviseren wij deze te vervangen. Signalen dat vervanging nodig kan zijn, zijn onder andere frequente stroomonderbrekingen en een systeem ouder dan 20 jaar zonder moderne beveiligingsfuncties, zoals aardlekschakelaars. Ook bij het uitbreiden van het aantal elektrische apparaten, het plaatsen van zonnepanelen, of de installatie van een laadpaal voor elektrische auto’s, kan een groepenkast uitbreiding noodzakelijk zijn om de toegenomen capaciteitsbehoefte aan te kunnen. Het vernieuwen van uw groepenkast betekent een investering in zowel de veiligheid als de functionaliteit van uw woning.

Na de groepenkast installatie

Onze dienstverlening stopt niet nadat uw groepenkast is geïnstalleerd. Wij blijven bereikbaar voor al uw vragen om ervoor te zorgen dat alles perfect blijft functioneren. Tevens krijgt u bij ons een volledige garantie op de geleverde werkzaamheden en producten. Bij ons staat uw tevredenheid voorop. U kunt rekenen op onze toewijding en nazorg. Lees ook eens onze reviews van de vele tevreden klanten die u voorgingen.

Reviews

Deze mensen gingen u voor,
lees wat onze klanten zeggen over onze service.

Pieter de Vries
Pieter de Vries
16/04/2024
Meterkast snel, netjes en vakkundig vervangen.
John V noort
John V noort
09/04/2024
Wat een snelle service van Stephan om bij ons een extra groep aan te legen tbv de Buitenspa. Netjes verzorgd en zeker naar tevredenheid gemonteerd.
Johan Weenk
Johan Weenk
08/04/2024
Snel en netjes een acculader voor onze EV gemonteerd. Goed advies en een nette prijs. Aanrader!
Marcel Peek
Marcel Peek
04/04/2024
We wilde een nieuwe groepenkast en laadpaal thuis hebben. Stephan reageert snel en denkt met je mee voor een goede praktische oplossing. Gaat niet voor de duurste variant, maar is van de prijs/kwaliteit. Komt afspraak na en levert netjes af. Thanks Stephan voor de goede zorg!
Willem Slendebroek
Willem Slendebroek
22/03/2024
Prima en vakkundig geholpen door SN Elektrotechniek. Twee meterkast groepen aangelegd en een laadpaal. Netjes en zorgvuldig gewerkt. Top service!
Edski b
Edski b
21/03/2024
Wij zijn zeer tevreden over SN Elektrotechniek. Wij werden geconfronteerd met een serieus elektra probleem. SN Elektrotechniek heeft dit keurig verholpen en ons advies gegeven. Nu hebben wij weer een nieuwe groepenkast die tevens voorbereid is op de toekomst. Alles volgens afspraak en in een snel tijdsbestek gerealiseerd. De professionaliteit spat eraf. Wij raden dit bedrijf zeer zeker aan.
Sergii
Sergii
05/03/2024
Stephan installed new electricity box for 3 phases and car charger. Everything was done even faster than expected, well explained and works perfect. Thank you!
Hennie Weel
Hennie Weel
27/02/2024
Super snelle en fijne service. Precies wat wij verwachten, wij zouden hem aan iedereen aanraden .
Chris Karsten
Chris Karsten
23/02/2024
Snelle reactie op aanvraag voor kabel meterkast naar keuken tbv inductiekookplaat. Uitvoering kon de week erop al, goed uitgevoerd. Offerte en factuur netjes. Schappelijk prijs bovendien.

Veel gestelde vragen

Een groepenkast, vaak ook meterkast genoemd, is het centrale punt waar de elektriciteitsvoorziening van een woning of gebouw wordt verdeeld over verschillende groepen. Dit zorgt voor een veilige en efficiënte distributie van elektriciteit. 

De groepenkast beschermt uw elektrische systeem tegen overbelasting en kortsluiting, wat cruciaal is voor de veiligheid in uw huis of bedrijf. Een goed ingerichte groepenkast voorkomt storingen en minimaliseert het risico op brand.

Tekenen dat uw groepenkast mogelijk vervangen moet worden, zijn regelmatige stroomonderbrekingen, een verouderd systeem (meer dan 20 jaar oud), of als uw huidige kast geen aardlekschakelaars bevat. Ook bij uitbreiding van het aantal elektrische apparaten in uw huis, kan een uitbreiding of vervanging noodzakelijk zijn.

De kosten voor het installeren van een groepenkast kunnen variëren, afhankelijk van het aantal groepen, het type kast en eventuele aanvullende aanpassingen die nodig zijn in uw elektrische systeem. Onze standaard groepenkasten zijn geprijsd tussen de €600 en €900, dit is inclusief installatie. Bent u benieuwd welke groepenkast het beste past bij uw situatie? Neem dan gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies.

De keuze voor een geschikte groepenkast hangt af van verschillende factoren die specifiek zijn voor uw situatie. Houdt bijvoorbeeld rekening met:

  1. De grootte en het type van uw woning: Meer ruimtes of apparaten die veel stroom verbruiken, zoals elektrische kookplaten of grote machines, kunnen meer groepen vereisen.

  2. Uw huidig en geschatte toekomstige energieverbruik: Denk aan het huidige elektriciteitsverbruik en eventuele toekomstige uitbreidingen, zoals de installatie van zonnepanelen of een laadstation voor een elektrische auto.

Voor persoonlijk advies en een exacte bepaling van de benodigde specificaties kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 06 223 622 10 of stuur ons een WhatsApp.

De NEN 1010 norm is een uitgebreide veiligheidsnorm voor elektrische installaties in woningen, bedrijven en industriële omgevingen. Deze norm stelt specifieke eisen om de veiligheid van elektrische installaties te garanderen. Een belangrijk aspect van de NEN 1010 norm is de verplichting om in elke nieuwe of aangepaste groepenkast een hoofdschakelaar te plaatsen. Deze hoofdschakelaar, ook wel lastscheider genoemd, maakt het mogelijk om alle elektrische installaties met één schakelaar aan of uit te zetten, wat bijdraagt aan de veiligheid tijdens onderhoud of noodsituaties.

Verder specificeert de NEN 1010 dat installatieautomaten alleen nog op een 2-polige aardlekschakelaar aangesloten mogen worden. Recentelijk is de normering aangepast, waardoor een onbeperkt aantal groepen achter een enkele aardlekschakelaar geplaatst mag worden, mits de installatie dit toelaat. Daarnaast is het verplicht om minimaal twee aardlekschakelaars in elke groepenkast te hebben om zodoende een veilige verdeling en redundantie te waarborgen.

Bij S.N. Elektrotechniek houden we ons strikt aan deze normen. We zorgen ervoor dat alle installaties niet alleen voldoen aan de huidige wettelijke eisen, maar ook aan de veiligheidsverwachtingen van onze klanten.

Dit houdt in dat elke renovatie of installatie die we uitvoeren, wordt uitgerust met de vereiste hoofdschakelaars en aardlekschakelaars volgens de laatste NEN 1010 normen. Op deze manier blijven uw elektrische systemen veilig en betrouwbaar.